شنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۳ - ۱۵:۵۳

چراغ سبز «سازمان سینمایی» به «نفوذ سفارتی»؟

مسئولیت «نظارت و ارزشیابی سینمای ایران» به مروجان «سینمای دوتابعیتی» و پیگیری‌کنندگان پروژه «فرانسویزاسیون» سپرده شد؟!

سیمای سینمای بنفش (۶) مدرسه ملی سینما

سینماپرس: رئیس سازمان سینمایی در حکمی تعجب‌برانگیز «سیدروح‌ الله حسینی» را به عنوان معاون ارزشیابی و نظارت سینمای کشور معرفی کرد. این امر در حالی است که حسینی اساسا شخصیتی بی‌ربط و نا آشنا به صنعت، هنر و رسانه سینمای ایران است که برای نخستین‌بار در سال ۱۳۹۴ به همراه مدیر معلوم الحال سازمان سینمایی دولت روحانی، پایش را در سینمای کشور گذاشت و به عنوان متخصص رشتۀ زبان و ادبیات فرانسه و مدیر گروه مطالعات فرانسه دانشگاه به عنوان یکی از ارکان اصلی پروژه «فرانسویزایسون سینمای ملی ایران» عمل نمود و مشخصا تمام تلاش خود را معطوف تاسیس بنای کجی با عنوان «مدرسه ملی سینمای ایران» نموده است!

به گزارش سینماپرس، ـرائد فریدزاده» رییس سازمان سینمایی طی حکمی «سیدروح‌ الله حسینی» را به سمت معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی منصوب کرد.

محتوای کامل حکم رییس سازمان سینمایی و ماموریت‌های واگذار شده توسط ایشان به معاون جدید نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی منتشر نشده و تنها بخشی از حکم فرید زاده به روح الله حسینی قابل مرور است که در آن آمده: امید است در راستای اهداف کلان و رویکردهای دولت چهاردهم به منظور ایجاد وفاق ملی با تقویت فضای تعامل و اعتماد متقابل اهالی سینما، زمینه های مساعدی برای تولید ارزنده را فراهم نموده و گام های موثری برای شکوفایی وبروز استعدادهای جوان کشور بردارید. ایجاد فضایی سالم و با نشاط و توجه ویژه به منزلت اجتماعی سینماگران و خانواده بزرگ سینما از جمله اولویت های این معاونت به شمار آید.

شایان ذکر است که حوزۀ علاقه و تخصص معاون جدید نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی هنر و ادبیات فرانسه است و اساسا ایشان یکی از ارکان اصلی پروژه «فرانسویزایسون سینمای ملی ایران» در دولت حسن روحانی محسوب می‌شوند. پروژه‌ای که با همراهی ویژه «حجت الله ایوبی» در همان بد حضور دولت یازدهم آغاز گردید و وجوه آکادمیک آن به سرعت در ۳۰ فروردین سال ۱۳۹۴ هجری شمسی با انتصاب رسمی «سیدروح‌ الله حسینی» به‌ عنوان مدیر اجرایی و دبیر شورای علمی «مدرسه ملی سینمای ایران» در ید قدرت این استاد علاقمند به هنر و ادبیات فرانسه قرار گرفت و آنچنان از سمت و سویی جدی برخوردار گردید که رسما حقنه ی ساختارهای فرانسوی بر پیکره ی صنعت سینمای ایران به عنوان تهدیدی جدی موضوعیت پیدا نمود. تهدیدی که سرریز آن را می‌توان در تولیدات سینمای اجتماعی کشور مورد ملاحظه قرار داد و جالب آن است که سایت رسمی «سازمان سینمایی کشور» نیز در معرفی «سیدروح‌ الله حسینی» به وضوح بی‌ارتباطی او با سینمای ملی ایران را تایید نموده و حضور ایشان در صنعت سینمای کشور را همزمان با دوران پروژه «فرانسویزایسون سینمای ملی ایران» در دولت حسن روحانی معرفی و می‌نویسد:

سیدروح‌ الله حسینی عضو هیأت علمی دانشگاه تهران و دانشیار گروه مطالعات اروپا در دانشکدة مطالعات جهان است. وی پیش از این در دانشگاه تهران، سمت‌های مختلف علمی و اجرایی از جمله مدیریت گروه مطالعات اروپا، ریاست موسسة مطالعات آمریکای شمالی و اروپا و معاونت علمی دانشکدة مطالعات جهان را برعهده داشته و به‌ واسطة فعالیت‌های علمی و اجرایی خود به‌عنوان استاد نمونة دانشگاه تهران، استاد نمونة دانشگاه‌های تهران و علوم پزشکی تهران در حوزة بین‌الملل، و معاون آموزشی برتر دانشگاه در سال‌های مختلف معرفی شده است. حسینی از سال ۱۳۹۲ تا سال ۱۴۰۰در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، به عنوان مدیر کل دفتر مطالعات و دانش سینمایی، رئیس شورای جشنواره‌های سازمان امور سینمایی، مدیرکل دفتر جشنواره‌ها و بین‌الملل سازمان امور سینمایی و عضو موسس، دبیر شورای علمی و مدیرعامل مدرسه ملی سینمای ایران فعالیت کرده است و برخی از آثار مهم سینمای کوتاه ایران از جمله فیلم "حیوان"، برندة بخش سینه‌فونداسیون جشنواره کن، و "شب تولد" در مدرسه ملی سینمای ایران تولید شده‌اند. این عضو هیأت علمی دانشگاه تهران، در زمینة ترجمه، نگارش و انتشار مقاله، داستان و شعر نیز کارنامة قابل توجهی دارد. چاپ بیش از ۶۰ مقاله در مجلات مختلف علمی و ترویجی دربارة سینما، ادبیات و هنر ایران و اروپا، به زبان‌های فرانسوی، انگلیسی و فارسی و نیز نگارش رمان‌های "محمود"، "من هم کورونا گرفتم"، "کهکشان‌ها، تو و خدا و من"، مجموعه داستان "موج‌ها و دریاها" و دفاتر شعر "پس از نیمه‌شب" و "اینشتین و عاشق"، در تهران و پاریس از جملة این آثار محسوب می‌شوند. همچنین تدریس "جامعه و فرهنگ اروپا"، "جریان‌های هنری و ادبی در اروپا"، "متفکرین معاصر فرانسوی"، "روش تحقیق در مطالعات بین‌رشته‌ای" و "سینمای فرانسه" در دانشگاه تهران ازجمله فعالیت های حسینی محسوب می‌شود.

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.